Депутатите завишиха санкциите за кучета без намордник. Предложенията са залегнали в

...
Депутатите завишиха санкциите за кучета без намордник. Предложенията са залегнали в
Коментари Харесай

Важно за собствениците на кучета, влизат в сила големи промени!

 Депутатите завишиха глобите за кучета без намордник. Предложенията са залегнали в Закона за ветеринарната активност. Със законопроекта се въвежда възбрана за свободното стартиране на кучета. Забраната за извеждане без мотив ще важи за кучета с тегло над пет кг. По отношение на нападателните кучета остава възбраната за извеждане без мотив и намордник. Въвеждат се диференцирани и повишени санкции за нарушавания на тези забрани.

Изключение от възбраната за свободното стартиране, както и за извеждане без мотив на кучета с тегло над пет кг, е планувано за кучета, които се пускат свободно в обособените и обозначени за това места в урбанизираните територии; за кучета на лица с увреждания; за служебни кучета в организациите на бюджетна прехрана и такива, употребявани от Българския червен кръст; за кучета, съпътстващи или охраняващи селскостопански животни отвън урбанизираните територии; за кучета, употребявани по време на лов, участващи в надпревари или подложени на образование.

Измененията в Закона за ветеринарно-медицинската активност се налагат във връзка със зачестилите произшествия с домашни кучета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР